Пятница, 29 марта, 2024
За границей
23.11.2020

Відомий білоруський музикант виїхав в Україну

Лідер білоруської групи «Стары Ольса» музикант Дмитро Сосновський виїхав до України.

Про це інформує Українська правда з посиланням на Сосновський в Facebook, TUT.by

«У Києві, у друзів, в безпеці. Мемуари напишу. Спасибі: Вікторович, моя сім’я, родина, яка врятувала, конспіративний будинок, гараж, хлопчики, Сандрі з Познані, Філу з Міннеаполіса, Антону з Техасу, пастору Річарду, Панкевичу, Карині і Жені, полковнику. і ще горі добрих людей! «Жыве вечна!»  Ми переможемо! «.

13 листопада 2020 року Сосновського затримали в Клецьку, де він стояв у ланцюзі пам’яті Романа Бондаренка. Три дні по тому він отримав штраф в 30 базових величин (810 рублів).

18 листопада музикант повернувся до Мінська, але дізнався, що його шукають: ходять по під’їзду з фотографією, збираються ламати двері квартири.

У короткому коментарі TUT.BY Сосновський підтвердив, що його від’їзд пов’язаний з цими обставинами.

«Стары Ольса» — відомий гурт, яка виконує середньовічну білоруську музику.

У Білорусі більше 100 днів тривають протести проти режиму Лукашенка. Сотні тисяч білорусів на практично щоденних акціях по всій країні вимагають, щоб Лукашенко призначив нові вибори президента замість фальсифікованих 9 серпня. Лукашенко з одного боку заявляє, що «за владу посинілими руками не тримається», з іншого – відмовляється скласти повноваження.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.