Пятница, 29 марта, 2024
Новости
23.11.2020

Україна піднялася на 20 позицій у міжнародному рейтингу якості доріг

Україна піднялась на 20 позицій у загальному рейтингу «якості доріг» The Legatum Prosperity Index (Індекс процвітання) 2020 та наразі посідає 126 місце.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу «Укравтодору» у Facebook.

«У 2020 році Україна здобула +20 позицій у загальному рейтингу «якості доріг» – наразі займаємо 126 місце. Це означає, що міжнародні експерти й аналітики позитивно оцінюють кроки країни у напрямі розбудови дорожньої інфраструктури», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рейтингу «транспорт» Україна піднялась на 12 позицій (73 місце), у рейтингу «доступ до ринку та інфраструктура» — на 10 позицій (займає 77 місце).

«У цілому ж у рейтингу Індексу процвітання наразі Україна займає 92 позицію, таким чином здобувши +4 позиції, порівняно з 2019 роком та +19 позицій, порівняно з 2018 роком», — додали в «Укравтодорі».

 The Legatum Prosperity Index (Індекс процвітання) — інтегрований показник, який враховує економічне зростання країни, рівень освітньої системи, медицини, особистого добробуту та якості життя тощо. Його щорічно укладає освітній аналітичний центр Legatum Institute.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.