Пятница, 29 марта, 2024
блоги
26.12.2020

Єгор Соболєв: таке цькування — це класичний прояв ідеології «русского міра»

Єгор Соболєв

Тепер «священная война» оголошена Олегу Сенцову.

З сотень акаунтів постяться однакові тексти «амизнали», «консерва», «проти України». «Провина» Олега та сама, що до цього у Олександр Положинський, а до Сашка — у багатьох інших людей, які сказали чи зробили щось, що не сподобалося Петру Порошенку.

Мені сумно. Які ресурси далі вкладаються в збільшення недовіри і ворожнечі між людьми, які поза сумнівом за Україну. В них навіть Яніна Соколова вже ворог — просто за те, що взяла інтерв’ю, де Сенцов сказав, що об’єднання патріотів навколо постаті колишнього Президента є неможливим.

Якби такі самі зусилля ті самі люди докладали до тиску на чинного Президента, який продовжує оберігати забрудненого репресіями Майдану та підозрою у високопосадовій корупції Олега Татарова…

Чи до очищення Конституційного суду, голову якого Олександра Тупицького з його «сочлі би ви нужним дать мнє какую-то копєйку — я не отказался би» задокументували ще у 2018 році і теж оберігають з тих часів…

Ще сумніше, що таке цькування — це класичний прояв ідеології «русского міра». Там, де хан і є держава.

Де «Хто проти Путіна — той проти Росії», «Якщо ти не з нами — ти проти нас», «За царя і отєчєство».

Україна — це ж про протилежне. Про право мати власну позицію. Про право змінювати політиків.

Про європейськість, яка вимагає шанувати як себе, так і інших сусідів по країні. Про вміння цінувати різноманітність і вміння об’єднюватися навколо справжніх цінностей — від незалежності до правосуддя.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: блоги