Четверг, 18 апреля, 2024
блоги
12.02.2021

Андрій Смолій: не чіпайте мову

Андрій Смолій

Влада Зеленського почала масштабну атаку на українську мову! Загроза доволі велика. Адже «слуги» Зеленського внесли аж два законопроекти про фактичне вихолощення Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про ПЕРШИЙ законопроект було відомо ще в грудні. Це маргінальний документ #4638 Бужанського, Дубінського, Качури, Гетьманцева, Брагара та інших з проросійського крила «Слуги народу».

Суть документа — ПОВНЕ СКАСУВАННЯ контролю за обслуговуванням українською мовою. Тобто скасування штрафів. ДРУГИЙ законопроект — пряма загроза Закону про мову від людей прямо наближених до Зеленського та Офісу президента.

Це документ #4638-2, зареєстрований 9 лютого(!!!) керівництвом монобільшості — головою СН — Корнієнком, заступницею Кравчук та головою профільного комітету Потураєвим. Він передбачає чергове ВІДТЕРМІНУВАННЯ контролю за виконанням закону на піатора роки. Тобто аналогічне вихолощення та знищення здобутків Закону про мову. І один, і другий проекти Закону є прямою загрозою та прямим посяганням на українську мову та на підвалини державності.

Найбільш виразним є те, що один із законопроектів фактично підтримує ОП та Зеленський, якщо його люди прямо подають законопроект про знищення норм Закону. Фактично ми бачимо чергову масштабну АТАКУ влади Зеленського на МОВУ та УКРАЇНСЬКИЙ ПРОСТІР.

Закон, який почав працювати, який дає свої плоди, який робить Україну Українською. Вони хочуть це знищити і повернути нас назад в «русскій мір». Цього ви хочете, пане Зеленський?

Не чіпайте мову!!Припиніть атаки та підвалини української державності! Вимагаємо зняти з розгляду відповідно законопроекти та припинити грати на руку Кремля! Ви з Україною чи проти неї?



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: блоги