Суббота, 20 апреля, 2024
блоги
28.03.2021

Максим Бахматов: ми обіцяли, що всі зібрані гроші підуть на експертів, аналітику та боротьбу з рагулізмом і от цей день настав

Максим Бахматов

Друзі. 200.000 грн за експертну допомогу для розвитку міста!

Офіс Трансформації пропонує вам 200 тисяч гривень!

Експерти, розслідувачі, журналісти, фандрайзери — увага!

Друзі, наразі основною громадською діяльністю, є Офіс Трансформації.

Я вже багато розповідав що і навіщо ми робимо.

Якщо коротко, ми експертно вскриваємо неефективність у міській владі та разом з експертами та громадою даємо рішення, що можуть цю неефективність виправити.

ОТ — це громадська організація, наша діяльність здійснюється завдяки фінансуванню громади під прозорий аудит.

Ми обіцяли, що всі зібрані гроші підуть на експертів, аналітику та боротьбу з рагулізмом і от цей день настав.

Починаючи з Грудня 2020 року ГО ОТ зібрав близько 200 тис гривень донатів і тепер настав час їх ефективного використання.

Ми готові платити за вашу експертність, а ви, крім грошей, отримаєте кращу версію міста в якому живите та пришвидшити наш шлях до міста саду.

Тепер конкретно.

Ми готові заплатити експертам, що зроблять якісне розслідування неефективного використання коштів київськими комунальними підприємствами. (Читай проведуть незалежний аудит по матеріалам, що знаходяться у відкритому доступі).

Що ми вважаємо якісним розслідуванням? Це розслідування, в якому буде зібрано — великий об’єм даних (декларації, тендери, витрати, дотації, договори, тощо) проаналізовано витрати та надано експертного грунтовного висновку про випадки неефективності\потенційно ризикові чи корупційні історії-документально підтвердженні нецільові видатки, або витрати-документально та\або експертно доведені витрати за завищеними цінами-порівняльний аналіз та світовий бест пректіс роботи аналогічних проектів (якщо є).

Списки КП які на наш думку варто перевірити (КП Київпастранс,КП Плесо, КК Київавтодор, КО Київзеленбуд, КП Київміськсвітло, КП Київблагоустрій, КП Інформатика, КП “Київтеплоенерго”,КП ЖИТЛОІНВЕСТПРОЕКТ,КП «Фінансова компанія «ЖИТЛО-ІНВЕСТ»), але ми готові прийняти експертне розслідування про неефективність будь-якого з близько 1900 комунальних підприємств Києва.(Комунальні ресторани, кафе, комунальні кінотеатри, тощо.

За ґрунтовне розслідування, що доведе неефективність того чи іншого підприємства ми готові заплатити 10 тис грн. В цьому місяці ми готові профінансувати 5 таких розслідування.

По результатам таких розслідувань ми будемо створювати публічний тиск та медійний резонанс, аби виявлені в ході розслідування неефективність була усунута. Ми можемо!

Тож, якщо ви колишній чи теперішній слідчий , прокурор чи можливо праювали \працюєте на підприємстві і знаєте, як неефективно використовуються кошти платників податків — будемо вам вдячні.

Ми готові заплатити експерту з фандрейзингу.

Експерт що знайде донорів, для просування та розвитку наших проектів.

Ми хочемо діяти з формулою “витрачай, аби отримувати”.

Для того аби замовляти більше експертів,розслідуваннь, тощо, ми хочемо знайти донорську підтримку.

Якщо ви колись працювали у неприбуткових організаціях на посаді менеджера з фандрейзінгу, пишіть коменти ми шукаємо людину на проєкт.Готові виділити 50 тис грн + домовитись про подальніМи готові платити експертам.

Експерти транспортного моделювання.

Експерти, що можуть дати висновки якості питної та технічної води столичних мереж.

Експерти з управління енергоресурсами та\або експерти з енергоефективності.

Експерти з розрахунків потенціалу людського капіталу.

Експерти з проектування\моделювання громадських просторів.

Наразі ми плануємо витратити 50 тис грн на експертів.

Нам цікавий різні цифри та обґрунтовані висновки, що стосуються життєдіяльності міста.

На основі даних, що ми купимо у вас, ми будемо систематично тиснути на місцеву владу вимагаючи приймати рішення з урахуванням висновків вашої експертної групи.

Тож з радістю готові почути ваші пропозиції.

Ми готові платити Юридичним компаніям. Ми маємо деякі проєкті, які хочемо систематично супроводжувати юридично. Від боротьби з незаконними забудовами (у нас вже є дуже багато напрацювань в цій темі) до юридичного супроводження конкретних кейсів та судових процесів пов’язаних з бездіяльністю влади.

Для прикладу. юридичний супровід справ по відшкодванню моральних та матеріальних збитків у зв’язку з травмами спричиненими нерозчищеною від опадів інфраструктурою, тощо.

Ми плануємо підписувати довготривалі контракти з юридичними фірмами, що будуть систематично займатись юридичної роботою.

Наразі готові підписати перший договір на 50 тис грн.

Тегайте ваших знайомих.

Робіть репост.

Кому цікаво — пишіть у повідомлення, або емайл mbakhmatov@gmail.com.

Оплата по договору. Безнал)



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: блоги