Пятница, 29 марта, 2024
блоги
10.05.2021

Валерій Прозапас: підлість не може довго протистояти реальності

Валерій Прозапас

Зверніть увагу на вже традиційний ігнор втрат на фронті з боку військово-політичного керівництва держави та його інформаційного обслуговуючого пула.

Вбиті від обстрілів та померлі від поранень свідомо приховуються від широкого суспільного погляду — раз війну не вдається (і не могло вдатися) «закончіть», то її треба затерти на третій-четвертий план після безкінечних звітів про «не все так погано у Зеленського» та наскільки «збитий льотчик Порошенко».

Ця зрадницька політика впроваждується свідомо протягом двох років, і всі поступки у вигляді «розведень», обмежень можливостей ЗСУ, ідіотських ініціатив предствників в ТКГ типу «спільних патрулювань» та погроз «карати за військові злочини українських солдатів», очікувано призвело виключно до демотивації армії та до нахабності ворога.

Втрат при Зеленському не стало менше — але частина суспільства сприйняла гру в мовчанку, бо таким і був його запит, не треба турбувати обивателя інформацією про справжній стан речей.

Але, така підлість не може довго протистояти реальності — окупанти нарощують свої сили, блокують Азовське море і обстрілюють вже будинки цивільних, приховувати провал варіанту «пєрєстать стрєлять» просто неможливо.

Окремо зависає в повітрі питання «хто ж тепер заробляє на війні?» — і це теж одна з причин мовчання «нових ліц», бо їхня багаторічна мантра теж виявилася брехнею.

Ця ганебна омерта обов’язково відіб’ється і на уклоністах, і на їхніх адептах, та і на всіх тих, хто намагається знайти щось «хорошеє» в цій ганьбі — по-іншому не буває, історією ведеться особливий рахунок до тих, хто зневажає кров свого народу.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: блоги