Вторник, 16 апреля, 2024
блоги
08.06.2021

Максим Бахматов: подібні «рейтинги» від компаній-ноунеймів “замилюють” нам очі та відвертають увагу від реальних факапів влади

Максим Бахматов

Київ увійшов у рейтинг “ТОП-100 найкращих міст світу”, обігнавши навіть Краків, Манчестер та Ганновер.

Новина чудова — вона швидко розлетілася по ЗМІ та офіційним порталам міської адміністрації.

Я б теж хотів розділити цю радість з нашими журналістами та копірайтерами адміністративних сайтів, однак, підстав для цього не знайшов.

Я звик перевіряти та аналізувати усю інформацію, яку “споживаю” щодня. До речі, раджу й вам корисутватися цим лайфхаком. Отже, хто ж створив рейтинг сотні найкращих міст, на який посилаються десятки українських ЗМІ?

Помоніторити сайт та “познайомитися” з цією компанією зайняло в мене всього 5 хвилин. Рейтинг складала консалтингова компанія Resonance з Канади.

У якості методології були обрані 6 категорій: Місцевість, Продукт, Культурна програма, Люди, Добробут, Просування.

Міжнародна консалтингова компанія Mercer’s «Quality of living survey», яка формує щорічний рейтинг найкращих міст для життя та роботи, використовує 39 пунктів. 6 проти 39!

Тобто це дослідження вже можна вважати суб’єктивним. Чому важливо про це говорити?

Ми в Офісі Трансформації щодня працюємо над проблемами Києва і розповідаємо вам про них, аби працювати над ними та дійсно робити наше місто кращим, комфортнішим та більш безпечним.

Подібні новинні вкидання від компаній-ноунеймів (а в соціальних мережах Resonance трохи більше тисячі фоловерів) “замилюють” нам очі та відвертають увагу від реальних факапів влади.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: блоги