Четверг, 28 марта, 2024
блоги
13.06.2021

Катерина Мола: відсутність емпатії — це те, що робить з людини психопата накшталт Лукашенка

Катерина Мола

Краще би Петру Порошенкові змінити радників з комунікацій. Я не знаю хто там зараз працює на цій посаді, та й не дуже цікаво. Очевидно, що ці люди радять йому зараз мовчати. І знаєте, колись це і справді була дієва стратегія.

Суспільство мало пам‘ять золотої рибки. Якщо не підживлювати тему, вона вщухала за три дні, а за пару тижнів повністю стиралась з монітору суспільного сприйняття.

Так Кучма удруге став президентом. А от порошенко не став. І тут він мав би зрозуміти, що суспільство дещо змінилось з 1998 року, але ж сам порошенко не змінився. То х___і вам всім мінятися? Ви що, не хочете бути як Порошенко? Рейтинг порошенка обвалився після Мальдів. Тоді він теж мовчав, до речі. Так, було багато проколів, претензій, але вразило саме це. Саме цього суспільство не пробачило і саме це воно про порошенка запам‘ятало: повну відсутність емпатії. І це мудріше, ніж може здатися, тому що відсутність емпатії — це те, що робить з людини йо____го психопата накшталт Лукашенка.

Людина, яка може веселитися й відпочивати під час військової операції, людина, яка тримає в полоні героя війни, щоб підгадати день, коли буде вдалий час для фотосесії, людина, яка обіцяє батькові розслідувати справу дівчини, яку облили литром кислоти, а потім дає правоохоронцям команду відмазувати вбивць, потенційно, тупо нічим не відрізняється від полоумного, який влаштовує теракт в небі. Тут справа тільки в запобіжниках. Якщо їх зриває, починаються масові вбивства.

Коли все суспільство підозрює тебе в таких речах, треба реагувати. Це 2021 рік, вісім років війни, дві революції, 17 років антиколоніальної політики. Цим людям потрібна відповідь. Вони мають на неї право. Якщо ти мовчиш, ти визнаєш провину. Активізація ботів — це не відповідь. Істерика Гонопольського — це не відповідь, ящик полуниці — це не відповідь, кампанія проти Бігуса — це не відповідь. Нічого не відповідь, крім особистого пояснення. Звісно ж, не Ганапольскому, а якійсь справжній людині, яка поставить справжні запитання. Коли ти ігноруєш суспільний запит, він стає зашморгом, на якому ти висітимеш. Не те щоб я переживаю за політичну долю Петра Порошенка, там вже нема за що переживати. Мені дуже прикро спостерігати за тим, як деякі люди плутають партійну дисципліну з необхідністю і сервільність з обов‘язком.

Дуже незручно бачити, як деякі люди опускаються так низько в глибини власного я і вичерпують звідти увесь можливий мул і гній, щоб кидати цим в тих, хто просто хоче знати — як ми жили всі ці п‘ять років під керівництвом Петра Порошенка і як так вийшло, що ми знову все про__али?



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: блоги