Пятница, 19 апреля, 2024
блоги
17.06.2021

Семен Кабакаєв: тільки інформаційний тиск впливає на владу Володимира Зеленського

Семен Кабакаєв

Гарна новина!

Під тиском громадянського суспільства МО провело перший етап польових випробувань української САУ “Богдана” і воно завершене успішно.

Здійснено близько 100 пострілів різними боєприпасами, в тому числі на повному заряді, також успішно проведені гідропостріли які показали високу стійкість стволів українського виробництва.

Аналіз бойових дій на сході України у 2014-2015 рр. виявив нагальну потребу в забезпеченні Збройних Сил України далекобійними артилерійськими система, які б переважали зразки, які стоять на озброєнні армії РФ.

Поряд з тим вищим військовим керівництвом України було прийнято рішення про реформу сектору безпеки за стандартами НАТО з метою досягнення стратегічної мети набуття членства України в НАТО.

Таким чином, у 2016, за замовлення Міністерство оборони України, ПрАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування» розпочав розроблення 155 мм далекобійної (52 калібри) самохідної (колісної) артилерійської системи «Богдана», що забезпечує дальність ураження в 30 км стандартним снарядом 155 мм, до 40 км снарядом покращеної аеродинамічної форми та до 60 км активно-реактивним боєприпасом.

​В рекордно короткі строки була закінчена дослідно-конструкторська робота й перший зразок САУ «Богдана» калібру НАТО — 155 мм взяв участь у параді на День Незалежності України у 2018 році.​Зі зміною керівництва країни у 2019 році з’явилися штучні бюрократичні перешкоди, що спричинили затримку випробувань САУ «Богдана», попри те, що всі необхідні боєприпаси для випробувань були закуплені за імпортом й доставлені на склади полігонів вже наприкінці 2019 року.

Перші постріли САУ «Богдана» здійснила в лютому 2020 року, й подальші випробування було зірвано.​Впродовж 2019-2020 років тривало бюрократичне блокування проекту вітчизняної 155 мм гаубиці.

Водночас спроба закупівлі знятих з експлуатації в країнах НАТО 152 мм САУ DANA в першу чергу ставила на меті знищити проект «Богдана».

​Тільки у квітні 2021 випробування були відновлені. Штучну затримку у два роки МОУ спробували пояснити тим, що випробовується «удосконалена» САУ «Богдана».

Але правда в тому, що САУ «Богдана», яка сьогодні успішно проходить вогневі випробування нічим не відрізняється від зразка продемонстрованого на параді у 2018 році.​

Держава втратила 3 роки й досі не має на озброєння артилерійської системи, яка б забезпечила значні переваги маневру вогнем.

Маленька, але наша з вами перемога, на черзі друга черга випробовувань, головне, щоб її не зірвали, як першу.

Тільки інформаційний тиск впливає на владу Володимира Зеленського.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: блоги