Пятница, 19 апреля, 2024
блоги
08.07.2021

Олександр Бевз: наша команда керівників Департаменту ліцензування повним складом подала керівництву НБУ заяви про звільнення

Олександр Бевз

Дуже сумна для нас новина, але через певні обставини для уникнення маніпуляцій маємо нею поділитись вже сьогодні. Наша команда керівників Департаменту ліцензування повним складом подала керівництву НБУ заяви про звільнення.

Звільняються такі працівники:

Директор департаменту Олександр Бевз.

Заступниця директора Катерина Жебанова.

Начальник управління ліцензування банків та кредитних спілок Dmytro Tkachuk та його заступник Bohdan Ilchenko.

Начальник управління ліцензування страхових компаній Дмитрий Смаль.

Начальник управління Romaniuk Vadym, який відповідає за фінансові компанії та платіжні системи.

Заступник начальника експертно-аналітичного управління Dasha Dashkevych та головні експерти цього управління Evgen Vorobyov та Stefan Dzhenkov.

Ми щиро любимо НБУ і хочемо надалі в ньому працювати. Однак, продовження нашої роботи в Національному банку наразі є неможливим.

Централізація прийняття рішень в одних руках, заміна колегіальності директивним прийняттям рішень, на нашу думку, неприпустимі в роботі Національного банку України.Для нас надкритичними є такі речі:- прозоре прийняття та своєчасне оформлення рішень- незалежна робота колегіальних органів регулятора, в першу чергу, наглядових комітетів- невтручання у наглядові процеси як ззовні, так і зсередини- своєчасна і неупереджена комунікація регулятора з приводу його рішень — автономія департаментів у формуванні своєї професійної позиції.

Ми вважаємо, що на сьогодні НБУ далеко відійшов від цих стандартів. Це загрожує відкатом реформ у банківській сфері та регулюванні небанківського сектору.

Нам щиро шкода, що нині ми не можемо продовжити свою роботу, в яку ми віримо і завжди намагаємось робити якісно, професійно, з максимальною лояльністю до нашої Інституції та держави.

Наші повноваження пов’язані з критично важливою частиною роботи НБУ: доступ на ринок нових компаній, погодження керівників банків, дозволи на купівлю банків і фінансових компаній, а також злиття та поглинання, оцінка корпоративного управління та структур власності і багато іншого.

Ми відмовляємося відступати від принципів, бо розуміємо, до яких наслідків для країни це призведе.

Наразі це все.Дякуємо всім.

Але найперше — неймовірній команді Департаменту ліцензування. Справжній. Чесній. Щирій. Відданій.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.

Теги: блоги