Пятница, 29 марта, 2024
блоги
14.07.2020

У Зеленського по-тихому відкрили українське небо російським літакам: «Схоже, війна для влади закінчена», — військкор Цаплієнко

У Зеленського по-тихому відкрили українське небо російським літакам

Росія відновила цивільні польоти над Україною. У небі над неокупованою територією вперше за п’ять років був помічений російський борт. Без згоди офіційного Києва це було б неможливо. Однак громадськість про це ніхто заздалегідь не повідомив, зазначають Патріоти України.

Про відновлення транзиту авіації РФ по Україні написав в Telegram український журналіст Андрій Цаплієнко: «Росіяни знов в українському небі. Сьогодні російський пасажирський літак вилетів з Анапи і попрямував до Санкт-Петербурга над Донбасом — і окупованим, і неокупованим. Це неможливо було б зробити без дозволу відповідних офіційних структур України. Для них, схоже, війна за суверенітет цієї країни закінчилася».

Як свідчать дані сервісу Flightradar24 це був Airbus A319-112 компанії «Уральські авіалінії», зареєстрованої в Єкатеринбурзі. Борт летів через територію ОРДЛО, Луганської та Харківської областей. Потім увійшов у російський повітряний простір.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.

Теги: блоги