Четверг, 28 марта, 2024
блоги
16.09.2021

Юрій Левченко: маємо пам’ятати Георгія Гонгадзе і продовжувати його справу

Юрій Левченко

Сьогодні – річниця трагічної загибелі відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе.

16 вересня 2000 року Гонгадзе викрали та по-звірячому вбили співробітники МВС на чолі з генералом Пукачем. Очевидно, що вбивство журналіста, який роками викривав корупцію режиму Кучми, було так чи інакше санкціоновано самим Кучмою.

Багато років керівники правоохоронних органів годували суспільство пустими обіцянками, що «розслідування скоро завершиться, і всі замовники будуть встановлені». Утім, коли вироки отримали лише безпосередні виконавці вбивства Гонгадзе, а імена замовників нібито так і не були встановлені, стало очевидно, що цю справу просто «спустили на гальмах».

Неважко здогадатись, що високопоставлені замовники вбивства просто домовлялися із всіма відповідними владами про гарантії недоторканності для себе.

Переконаний, що вбивство Гонгадзе має бути всебічно і максимально об’єктивно розслідувано, а його організатори, незалежно від займаних на той час посад чи сьогоднішнього становища у суспільстві, мають понести суворе покарання. А саме, це стосується Леоніда Кучми та тодішнього керівника його президентської адміністрації Володимира Литвина.

Кучма, який фактично був «архітектором» нинішньої кримінально-олігархічної системи влади, і Литвин, який був його вірним помічником у цих оборудках, мають сидіти на в’язничних нарах. Утім, звісно, цього не станеться за нинішньої влади, зокрема з огляду на те, який вплив на неї має зять Кучми – олігарх Віктор Пінчук.

Маємо пам’ятати Георгія Гонгадзе і продовжувати його справу – викривати корупцію можновладців та олігархічні «схеми», боротися за побудову дійсно демократичної та правової держави.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: блоги