Четверг, 18 апреля, 2024
Новости
05.08.2022

Повідомляють про катування росіянами українських полонених в Бердянській колонії

Російські окупанти у тимчасово окупованій частині Запорізької області загарбники затримують людей, які виступають проти рф та піддають катуванням. Про це повідомляє ІЗІндустріалка.

До виправної колонії № 77 у Бердянську доставляють українців, яких вважають патріотично налаштованими та проукраїнськими. Відповідальною за катування окупанти призначили підполковника внутрішньої служби Олену Щербак, яка з 2021 року очолила колонію в Бердянську. Зрадниця погодилася співпрацювати з окупантами.

У телеграм-каналі 72 ОМБр ім. Чорних Запоріжців публікують інформацію про відомі факти катувань людей.

Окупанти захопили у полон на Запоріжжі 453 особи, частину з них вдалося визволити, 191 досі в полоні. Серед полонених на Запоріжжі — двоє неповнолітніх, шість представників місцевої влади, 13 підприємців, 27 керівників підприємств, установ, закладів, організацій. Повідомляється, що їх утримують у підвалах, б’ють струмом, знущаються, вимагають гроші, тиснуть на сім’ї, загрожують викраденням дітей.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: Новости