Пятница, 29 марта, 2024
Новости
17.08.2022

Росія захопила території з корисними ресурсами на понад $12 трлн

Ціль російської агресії не лише знищення життя на території України та руйнування домівок ирних жителів, але і зруйнування промислового потенціалу.

The Washington Post розмістила статтю, де повідомляє про економічні втрати внаслідок агресії на подан $12 трлн:


▫️ Одна з головних нагород Москви за 6 місяців активної фази війни — розширення контролю над одними із найбагатших мінеральними ресурсами земель у Європі.
▫️ Якщо кремлю вдасться анексувати захоплені території (це він спробує зробити найближчими місяцями) Київ назавжди втратить доступ майже до двох третин своїх родовищ.
▫️ З 2014 року росія захопила такі частки родовищ: 63% вугільних, 11% нафтових, 20% природного газу, 42% металів, 33% рідкісноземельних та інших важливих мінералів, включно з літієм.

Найгірший сценарій полягає в тому, що Україна втрачає землі, більше не має сильної сировинної економіки і стає схожою на одну з країн Балтії – державу, яка не здатна підтримувати свою промислову економіку.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.