Четверг, 28 марта, 2024
Новости
17.08.2022

Після вибухів в Криму окупанти забирають сім’ї з Маріуполя

Після того, як російське озброєння підсмажили на території тимчасово окупованого Криму, окупанти почали забирати свої родини, які понавозили до захопленого Маріуполя. Про це повідомляє радник мера міста Петро Андрющенко.

«Всі сім’ї військових окупантів після кримської бавовни терміново залишили узбережжя від с. Мелекіне до с. Б. Коса. При тому у гайляйтера Іващенко кількість охоронців зросла з 4 до 7. Страх панує серед колаборнатів та верхівки Маріупольских окупантів. І це — хороша новина». — повідомляє Андрющенко.

Він додав, що росіяни притихли і в Маріупольському порту.

«Маріупольский порт замер. Обіцяний паром ще жодного разу не зайшов в порт — і це гарна новина. Стрелянина в районі Старого Криму. Знов через страх спротиву. Ще один збитий коптер росіян днрівцями. Координація дій окупантів між собою вражає», — додав радник мера.

Тим часом, життя мешканців міста залишається складним — люди змішені стояти у величезні черги за необхідним, хворіють через кишкову інфекцію в умовах антисанітарії та відсутності якісної їжі, зростає рівень смертності:

«За тижнень померло (відповідно до реєстрації в моргу) від “природніх” причин 178 людей, з них 43 в лікарнях. Рівень смертності продовжує зростати».



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: Новости