Пятница, 19 апреля, 2024
Новости
18.08.2022

США підтримують заклики створити демілітаризовану зону навколо української АЕС, – Держдеп

Сполучені Штати погоджуються з необхідністю створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної електростанції в Україні, заявив речник Держдепу США, повідомляє Reuters.

«Бої біля атомної станції є небезпечними та безвідповідальними – і ми продовжуємо закликати росію припинити всі військові операції на українських ядерних об’єктах або поблизу них і повернути Україні повний контроль, а також підтримуємо заклики України створити демілітаризовану зону навколо АЕС», – сказав представник Держдепу.

Ситуація навколо Запорізької АЕС, яка перебуває під контролем російської армії понад п’ять місяців, загострилася. Росіяни обстрілюють ЗАЕС та замінували низку об’єктів на ній.

Про загрози, які нависли над найбільшою в Європі атомною електростанцією та світом, розповів начальник відділення аналізу безпеки Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки України Дмитро Гуменюк в інтерв’ю виданню DW .



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: Новости