Четверг, 18 апреля, 2024
Новости
19.08.2022

В армію рф вербують обіцянками про довічну пенсію та санаторії

У рф вербують охочих у «добровольчі батальйони» для відправки в Україну. Учасникам «спецоперації» обіцяють довічні пенсії для всіх членів сім’ї, санаторій, зарахування дітей до університетів, 10 млн руб за поранення у бою та ще стільки ж – за смерть. Про це пише УП з посиланням на «Медузу».

Видання опублікувало аудіозапис із зустрічі потенційних добровольців із військовим комісаріатом в рф. У записі один із працівників підприємства у Томській області передав ЗМІ запис із зустрічі з представниками військкомату, які агітували томичів стати учасниками батальйону «Тоян».

Людям пропонували підписати контракт на шість місяців і на добровільних засадах піти в тил. У батальйон набирають чоловіків віком від 18 до 60 років, які не мають медичних протипоказань. У військкоматі зазначили, що служба буде особливо «привабливою» для тих, хто не дослужив до кінця в армії, або з ким міноборони рф чи росгвардія розірвали контракт. Військкомат дав присутнім «100-відсоткову» гарантію, що служба «Тояна» проходитиме лише в тилу, і на передову добровольців ніхто не відправить, оскільки «це прописано у контракті». Однак навіть після таких обіцянок підписувати контракти росіяни не поспішають.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: Новости