Пятница, 29 марта, 2024
Новости
25.08.2022

Росіяни перетворили у попелище населені пункти біля лінії розмежування на Херсонщині

Населені пункти, які ЗСУ звільняє від росіян вжерть зруйновані окупантами. Про це повідомляє голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

«Ситуація на Херсонщині залишається напруженою, тривають активні бойові дії. Найбільше потерпають населені пункти, що знаходяться біля лінії фронту. Деякі з них майже повністю знищені», — повідомив Янушевич.

Військові рф розграбували вціліле майно — 100 тонн насіння соняшника, 80 тонн пшениці та 3 тонни добрив у Новій Кам’янці. Від агресії загаобників потрепають представники бізнесу:

«У Херсоні окупанти розікрали та привласнили майно приватної компанії, яке вивезли у невідомому напрямку. Сума матеріальної шкоди становить приблизно 70 тис. доларів. У Новій Каховці військові рф захопили територію енергетичної компанії, внаслідок чого підприємство втратило контроль над власними активами — спецтранспортом, вартістю понад 6 млн грн».

Окупанти продовжують знущатися над мирними жителями, захоплювати їх в полон, завдавати тортур.

«На одному з блокпостів поблизу Запорізької області військові рф захопили в полон жителя Херсона, який намагався виїхати з окупації. Зв’язок із чоловіком втрачений, його місцезнаходження невідоме. У Херсоні окупанти захопили в полон місцевого жителя. Чоловіка катували, проводили допити із застосовуванням фізичного та психологічного насильства. Окупанти вимагали видати всю інформацію про місцезнаходження працівників правоохоронних органів та тероборони міста. У Херсоні у мікрорайоні Корабел в одну з квартир дев’ятиповерхівки по вул.Дорофеєва вломилися окупанти, де провели незаконний обшук. Шляхом погроз окупанти відібрали ключі від цієї квартири у сусідів і повідомили їм, що віднині в оселі будуть мешкати вчителі з Криму», — розповідає керівник Херсонської ОВА.

На Херсонщині тиск на жителів з кожним днем зростає. Серед окупантів поширюють методичку, розроблену путінською партією “єдіная росія”.

«У документі міститься таблиця з відповідями на питання, які найчастіше громадяни України ставлять окупаційній владі. Їх мета — переконати місцевих, що росіяни — не вбивці та мародери», — розповідає Янушевич.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости