Пятница, 29 марта, 2024
Новости
26.08.2022

Супутникові знімки показали місця поховань людей на території Оленівської колонії

Супутникові знімки показали як мінімум два випадки «порушеної землі» на території колонії в Оленівці, що може свідчити про поховання людей. Перший датується 11 квітня, а другий — 27 липня: всього за два дні до вибуху, під час якого загинули 53 українських військовополонених. Про це повідомляють автори проекту Conflict Observatory.

Окрім того, зазначають, що на Донеччині діє щонайменше 21 фільтраційний табір чотирьох типів: для реєстрації, утримання, вторинного допиту та затримання. Окупанти застосовують фільтраційні заходи як до військовополонених, так і до цивільних: у ці «жерна» ризикують потрапити усі, хто мешкає на тимчасово захоплених рашистами територіях.

Система фільтрації на Донеччині була створена за тижні до повномасштабного військового вторгнення рф, а після захоплення рф Маріуполя значно розширилася. До таких висновків прийшли представники Лабораторії гуманітарних досліджень Єльської школи громадського здоров’я.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости