Пятница, 29 марта, 2024
Новости
26.08.2022

У Пентагоні оцінюють майбутнє ЗСУ як найтехнологічної армії світу

Участь у війні з найнекультурнішим ворогом та досвід оборони власних кордонів дозволять ЗСУ стати найтехнологічнішою армією світу. У складних умовах вибудовується нова концепція Збройних сил України. Про це заявив в ефірі «Радіо свобода» головний редактор Defense Express воєнний експерт Олег Катков. Він розповів, що про армію україни дуже добре відгукуються у Пентагоні

«Зараз вибудовується вся концепція Збройних сил України, виходячи з того, що це буде найтехнологічніша армія з високоточним озброєнням. Я не хочу кидатися фразами „найпотужніша у Європі“ і таке інше, але з реально доведеною найвищою боєздатністю в принципі. Про це вже говорять і в Пентагоні. Зараз у нас дійсно зоопарк всіх систем. Але після перемоги він буде приведений до ладу і, звісно, ми від такого різноманіття систем, які просто складно обслуговувати, тому що їх забагато, будемо відмовлятися і кристалізовувати їхні види», — зауважив експерт.

Він додав, що після перемоги України зникнуть військові системи, котрі нині суттєво не впливають на перебіг війни.




Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.