Четверг, 28 марта, 2024
Новости
30.08.2022

Держбюджет України у січні-червні недоотримав щонайменше 176 млрд гривень окремих доходів

За оцінкою Рахункової палати, через війну, розв’язану росією, держбюджет у першому півріччі недоотримав щонайменше 176 млрд грн доходів. Про це повідомив голова палати Валерій Пацкан.

«За оцінкою Рахункової палати, через війну, розв’язану росією, держбюджет у першому півріччі недоотримав щонайменше 176 млрд грн доходів. У тому числі за рахунок скорочення імпорту, ВВП, прибутків підприємств та робочих місць – 104 млрд грн. Крім цього, через зміни до податкового і митного законодавства, внесені впродовж першого півріччя з метою відновлення та стимулювання господарської діяльності в умовах війни, до держбюджету не надійшло 72 млрд гривень. Втрати доходів вдалося частково компенсувати завдяки надходженню міжнародної фінансової допомоги та стримуванню відшкодування ПДВ», – повідомив Пацкан.

За словами Пацкана, державні запозичення у першому півріччі перевищили план і становили майже половину всіх надходжень загального фонду держбюджету.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.