Пятница, 29 марта, 2024
Новости
31.08.2022

Росіяни намагаються перекидати техніку з Мелітополя та Криму

Росіяни реагують на наступ ЗСУ та намагаються перекинути техніку з Мелітополя та Криму. Про це повідомляє американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Український контрнаступ, ймовірно, спонукає Росію до передислокації та зміни пріоритетів на всьому театрі дій/ Російські війська розгортають елементи новосформованого 3-го армійського корпусу, який принаймні частково складається з недосвідчених добровольців, для зміцнення занедбаних російських позицій у Харківській та Запорізькій областях. Розгортання 3-го армійського корпусу може свідчити про те, що російські сили прагнуть відновити боєздатність для використання в наступальних операціях навколо Донецька або оборонних операціях у Херсону шляхом заміни досвідчених військ сирими та погано навченими добровольчими підрозділами», — повідомляють в дослідженні.  

За даними, отриманими з супутникових знімків0 виявили, що росіяни використовують пороми для щоденної переправки військової техніки через річку Дніпро.

«Український контрнаступ є злагодженим процесом, для правильного виконання якого потрібен певний час. Кремль, ймовірно, використає відсутність негайної перемоги над містом Херсон або мовчання українських військових щодо прогресу українського контрнаступу, щоб спотворити українські зусилля як невдалі та підірвати довіру суспільства до його перспектив», — зазначають в ISW.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости