Четверг, 28 марта, 2024
За границей
08.09.2020

Захараова порівняла президента Сербії з Шерон Стоун у фільмі «Основний інстинкт»

Президент Сербії Александр Вучич звинуватив Росію у «примітивізмі» та «вульгарності» у неділю після того, як речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова порівняла Вучича до Шерон Стоун у фільмі «Основний інстинкт», повідомляє Голос Америки з посиланням на Reuters.

Захарова розмістила «жарт» у Facebook після зустрічі президента Сербії та лідера Косова з президентом США Дональдом Трампом.

«Якщо вас запросили до Білого дому, але ваш стілець стоїть як на допиті, то ви маєте сидіти так, як на картинці 2», — написала Захарова.

Під час перебування в Брюсселі Вучич заявив пресі: «Марія Захарова говорить в основному про себе а виявлений нею примітивізм та вульгарність свідчить про неї та тих, хто дав їй цю роботу», — цитує АР слова Вучича.

Міністр оборони Сербії Александр Вулін заявив: «Сьогодні вороги Сербії та Росії задоволені дріб’язковістю Захарової».

Захарова додала вибачення до свого допису в неділю, вказавши, що її коментар невірно зрозуміли. Вучич провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Лавровим в неділю, повідомили відомства обох країн.

Президент США Дональд Трамп оголосив у п‘ятницю, що Сербія та Косово домовились нормалізувати економічні відносини в результаті переговорів проведених за посередництва США.

Після двох днів зустрічей з посадовцями адміністрації Трампа в Вашингтоні, президент Сербії Александр Вучич та прем‘єр-міністр Косова Авдуллах Хоті домовились про економічну співпрацю задля залучення інвестицій до своїх країн та створення робочих місць.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.