Пятница, 19 апреля, 2024
Новости
02.10.2020

Microsoft інвестує півмільярда доларів в український ринок — меморандум з Мінцифрою

Компанія Microsoft підписала меморандум про співпрацю з Міністерством цифровий трансформації, за його умовами, компанія вкладе в розвиток хмарних сервісів на українському ринку близько $500 млн (ця сума може змінюватись).

Про це на брифінгу 2 жовтня оголосили представники компанії і Мінціфри, передає ain.ua

Ці інвестиції, в тому числі, підуть на будівництво двох дата-центрів компанії на території України.

Якщо дані будуть зберігатися всередині країни, українські держоргани зможуть користуватися хмарними послугами компанії.

Домовленості передбачають також знижки або спеціальні умови по Microsoft Azure, Office 365 і іншим хмарних сервісів для українських держорганів і організацій; проекти в сфері освіти, і так далі.

За словами голови відомства Михайла Федорова, уряд розглядає перенесення сервісів «Дія 2.0» у хмари Microsoft.

Нагадаємо:

Як зазначає ain.ua в травні 2020 року Microsoft оголосила про інвестиції в $1 млрд в створення нового центру обробки даних і впровадження хмарних сервісів для підприємств і держустанов Польщі.

Також компанія підписала угоду про співпрацю з польським постачальником хмарних послуг Chmura Krajowa (CK). В рамках цього проекту збираються провести цифрову трансформацію польських підприємств в сфері хмарних рішень, навчити близько 150 000 співробітників і студентів.

А в червні 2020 року президент фонду-співзасновника CK — Polish Development Fund Павло Борис заявив про інвестиції від Google і Microsoft в Польщу на суму близько $ 3 млрд протягом наступних років.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: Новости