Пятница, 19 апреля, 2024
Новости
08.10.2020

Суд у «справі Шеремета» відсторонив від участі в процесі одного з присяжних, наступне засідання відбудеться 21 жовтня

Шевченківський районний суд Києва відсторонив одного з присяжних від участі у справі за обвинуваченням Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», на засіданні в четвер представник обвинувачення заявив клопотання про відсторонення від участі у судовому засіданні присяжного Юрія Михайленка на підставі того, що той приховав інформацію про постійне місце проживання. Раніше про відвід цього присяжного просив захист обвинувачених.

За словами прокурора, присяжний Михайленко проживає наразі не в Шевченківському районі столиці, а в одному з сіл Вишгородського району, відповідно, не може бути присяжним у Шевченківському районному суді столиці.

Суд задовольнив це клопотання і відсторонив від участі у судовому засіданні присяжного Михайленка. Наразі у засіданні оголошено технічну перерву, для автоматичного визначення присяжного серед запасних.

Також під час засідання суд заслухав вступні виступи представників прокуратури, захисника Кузьменко та самої Кузьменко. «За 10 місяців не з’явилося нових фактів і доказів, змінилися формулювання на папері», — сказала вона. При цьому, за словами Кузьменко, їй абсолютно не зрозумілі мотиви, про які говорить обвинувачення, — «спочатку це була велич арійської раси, потім — дестабілізація ситуації в Україні».

Наступне судове засідання, на якому, як очікується, суд продовжить слухати вступні виступи учасників процесу, відбудеться 21 жовтня о 12:00

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання «Українська правда» Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру в вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов’язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден із обвинувачених свою провину в причетності до вбивства Шеремета не визнає.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: Новости