Четверг, 18 апреля, 2024
Новости
09.07.2020

Facebook: українська агенція Postmen причетна до «розпалювання ворожнечі» в мережі

Facebook в Україні видалив 72 акаунти, 35 особистих сторінок і 13 облікових записів Instagram, які були причетні до «неприродної поведінки» в Україні. На їхню діяльність витратили майже $2 мільйони. Про це «Бабелю» розповів керівник з безпекової політики Facebook Натаніель Глейхер.

«Хоча люди, які стоять за цією діяльністю, намагалися приховати свою особистість і координацію, наше розслідування звʼязало цю діяльність з рекламним агентством в Україні Postmen», — сказав глава політики кібербезпеки.

З цих акаунтів залишали коментарів в групах та на особистих сторінках, а також керували іншими сторінками. Частину з них видалили за «розпалювання ворожнечі».

Глейхер сказав, що мережа сторінок була «особливо активною» під час президентських і парламентських виборів 2019 року. Вже після виборів частина сторінок переформатувалась й вже у них публікують політичні дописи та меми на тему Криму, НАТО, економічної політики в Україні, внутрішньої політики, виборів, а також критикують або підтримують різних політичних діячів, зокрема, Володимира Зеленського, лідерку партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко і пʼятого президента Петра Порошенка.

Загалом ці акаунти витратили на рекламу у Facebook та Instagram приблизно $1,93 мільйона.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: Новости
Выбрал диплом в колледже Волжский. Вам просто нужно знать, что сначала вам нужно выбрать компанию, которая будет предоставлять услугу. При покупке до http://edy-diplom.com/ диплом о высшем образовании. Выбрал диплом в колледже Волжский. Но это не обязательно, так как вы можете закончить обучение в профессиональном училищ