Четверг, 28 марта, 2024
Covid-19
29.09.2020

Більшість київських компаній продовжують роботу віддалено

У Києві у віддаленому форматі продовжують роботу більше ніж половина співробітників у 73% опитаних компаній, свідчать результати дослідження консалтингової компанії NAI Ukraine, повідомляє Інтерфакс Україна.

«Із червня офіси поступово почали повертатися в робочий ритм з онлайн простору в бізнес-центри, однак, відповідно до опитування NAI Ukraine, у 73% офісних компаній майже половина персоналу продовжує повністю або частково віддалену роботу і змінили перелік своїх вимог до офісних приміщень», — ідеться у звіті компанії за результатами опитування.

За даними NAI, незважаючи на те, що майже 90% орендарів офісів площею понад 1 тис. кв. м надають перевагу приміщенням із можливістю ремонту під свої запити, компанії також розглядають формат коворкінгів для розміщення нових команд, непостійного персоналу для оптимізації простору. Отже, майже 72% опитаних компаній готові надалі розміщувати співробітників у коворкінгах, що значно підвищує популярність гнучких форматів бізнес-центрів.

Маже 70% компаній застосовують систему hot desk, розміщуючи співробітників за одним столом за графіком. Також половина опитаних наголошують на необхідності загальних приміщень та переговорних кімнат.

Серед вимог до офісів, які набирають популярність, опитані компанії називають наявність фітнес-центру на території БЦ, а також місць для відпочинку і роботи на свіжому повітрі — для 60% компаній це може відіграти вирішальну роль під час вибору приміщень.

Окрім того, зростає запит на велопарковки і парковки з електрозарядкою на території БЦ, зазначає NAI. Водночас і великі, і невеликі компанії розраховують на наявність душових в офісі.

Консалтингова компанія також відзначає підвищену увагу орендарів до проектів на Лівому березі Дніпра. За її даними, це обумовлено бажанням скоротити час на дорогу до роботи для співробітників, значний відсоток яких проживає у спальних районах лівобережжя.

NAI Ukraine створено у 2016 році, є українським представництвом мережі консалтингових компаній у сфері комерційної нерухомості NAI Global.

NAI Global володіє більше ніж 400 офісами в 55 країнах світу з 7 тис. співробітників. Щорічний обсяг угод компанії становить понад $45 млрд. В управлінні компанії перебувають більше ніж 38 млн кв. м. Є дочірнім підприємством компанії C-III Capital Partners, яка управляє приблизно $150 млрд.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.