Суббота, 20 апреля, 2024
Киевские новости
25.10.2020

Кандидати грубо порушують день тиші

Кандидати від партії «УДАР» Володимир Гончаров та Лариса Дегтярьова від партії «Перемога Пальчевського» грубо порушують день тиші. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook Марія Смежко.

Згідно закону, передвиборча агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

Зокрема, це порушення одразу двох нормативних актів України: Ч.1 ст 52 Виборчого кодексу, в якій вказано, що: «Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування», а також Ч. 1 ст 212-10 КУпАП, де говориться, що «Проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Відповідно до чинного законодавства, це грубе порушення, яке карається штрафом від 105 до 210 тис грн. “Цікаво, чи відреагують на таке порушення правоохоронні органи, бо порушники — чинні депутати Київради” — запитує Марія Смежко.

Великий агітаційний банер Гончарова висить на вул. Здолбунівській 3В (будинок навпроти головного входу в школу # 111), а також висять плакати на під‘їздах Дарницького району.

Агітматеріали Лариси Гончарової висять на сцені парку Воїнів-інтернаціоналістів.

“Мало того, що ці депутати зробили собі пам‘ятники та таблички посеред району за наші гроші та нахвалюють себе коханих як вічних господарів району, так ще вони й закон порушують своєю саморекламою”, — обурюється Марія Смежко.

источник: dnepr.ua



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.