Пятница, 29 марта, 2024
Власть
26.10.2020

Марчевський: «Опозиційна платформа — За життя» Медведчука просто «з’їла» слуг народу на півдні і сході України

«Опозиційна платформа — За життя» просто «з’їла» представників «Слуги народу» на півдні та сході України. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив керівник молодіжного крила ОПЗЖ Артем Марчевський.

«ОПЗЖ Медведчука просто «з’їла» Слуг на півдні і сході України. Конкурентів більше немає. За підсумками кампанії можна зробити висновок, що у «Ополатформи» Медведчука на південному сході України більше немає конкурентів. «Слуги народу» за рік розгубили всю довіру, яку їм надали люди в цьому регіоні.

ОПЗЖ взяла досить пристойний відсоток і тому може претендувати на входження в правлячу коаліцію в радах багатьох міст.

Ну, успіхом для партії став вихід у другий тур їх кандидатів в Одесі і, особливо — в Києві. Успіх у Харкові, Миколаєві, Запоріжжі, Слов’янську. Високі результати в Житомирі та Сумах.

Якщо говорити окремо про Київ — то для «Слуг» взагалі повний провал – більше 30% на виборах до парламенту трансформувалися в 10% в міськраду. Це і є реальна підтримка «Слуг» у столиці.

І така ситуація по всьому регіону на південь і схід від Києва. «Слуги народу» як політичний проект закінчився. ОПЗЖ як політичний проект – ще навіть не почав своє зростання.

Якби вибори до парламенту були б сьогодні — в парламенті точно б не було монобільшості у «Слуг», а фракція ОПЗЖ була б значно більшою і сильнішою. А значить, інтерес жителів Південного Сходу України, досягнення миру на сході, зростання числа робочих місць, відновлення економічних зв’язків з Росією, захист російської мови – були б головними темами в парламенті. А прем’єром був би не той, для якого 9 травня не є святом»- підсумував Марчевський.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.