Вторник, 16 апреля, 2024
Covid-19
03.11.2020

Пацієнтам, які хворіють на COVID-19 удома, варто користуватись оксиметрами, щоб завчасно помітити погіршення

Деяким категоріям пацієнтам в Англії такі пульсоксиметри буде видано за рахунок держави. Про це повідомляють Тексти з посиланням на British Medical Journal.

NHS England купила близько 200 тис. оксиметрів, які мають видати людям, що зараз не потребують госпіталізації, але в яких можуть розвинутися серйозні симптоми.

Пульсоксиметр можна використовувати вдома: він вимірює сатурацію (насиченість) крові киснем.

Часто зниження сатуарції крові киснем відбувається без інших видимих симптомів, як-от погіршення дихання. Це називають «тиха гіпоксія».

Якщо рівень насичення крові киснем падає до 93–94%, є 13% імовірність померти, за подальшого падіння сатурації ризик смерті зростає до 28%, – пише BMJ.

Тож у Британії виникла ідея створити «віртуальні коронавірусні палати» для людей у віці понад 65 років або осіб із хронічними станами, такими як діабет або ожиріння, коли навіть за відсутності серйозних симптомів у певний момент виникають серйозні ризики для життя.

Як відомо, Англія слідом за Францією та Німеччиною через різке зростання захворюваності вводить жорсткий «локдаун-2». Інші частини Великої Британії давніше ввели карантинні та обмежувальні заходи різного ступеню жорсткості.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.