Суббота, 20 апреля, 2024
Власть
03.11.2020

В.о. глави ДБР підписав наказ про звільнення свого скандального заступника– джерела

Виконуючий обов’язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов підписав наказ про звільнення першого заступника Олександра Бабікова, який був адвокатом експрезидента-втікача Віктора Януковича.

Повідомляє «Українська правда» з посиланням на співрозмовника у керівництві ДБР та правоохоронних органах

«Дійсно, Сухачов підписав пізно увечері у п’ятницю такий наказ, не ознайомивши з ним Бабікова. Підставою є нібито постійний конфлікт інтересів через роботу в «Аверлекс» (адвокатське об’єднання – ред.). Хоча у Бабікова є всі документи, які це спростовують. Станом на теперішній час Бабіков на лікарняному. Юридично наказ Сухачова не реалізований та не має під собою законного обґрунтування. Але маємо те шо маємо».

За даними УП, проблеми у Бабікова почались через його активність у кількох справах, в тому числі щодо розслідування «справи вагнерівців».

«Минулого тижня був дуже чутливий запит у офіс по «вагнерівцях», який вчинив багато галасу», – переконує співрозмовник УП в ДБР.

Сухачова у Держбюро вважають близьким до куратора силових органів в Офісі президента Олега Татарова.

Інший співрозмовник УП в правоохоронних органах каже, що щодо Бабікова є рішення НАЗК про конфлікт інтересів, і тому «логічно було його звільнити».



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.