Вторник, 23 апреля, 2024
Власть
04.11.2020

Вперше в історії США сенатором обрано жінку трансгендера

У США сенатором штату Делавер обрали кандидатку від Демократичної партії — трансгендерну жінку Сару Макбрайд. Про це з посиланням на попередні результати голосування повідомляють американські ЗМІ.

Як зазначає ВВС з посиланням на The New York Times, Макбрайд стане найбільш високопоставленим трансгендером на виборній посаді у США.

Сама вона вже також розповіла про свою перемогу в твіттері та подякувала виборцям за підтримку: «Ми це зробили», — написала Макбрайд.

«Я сподіваюся, що цей вечір доведе молодим представникам ЛГБТ, що наша демократія достатньо велика для того, аби в ній знайшлося місце і для них», — додала політик, коментуючи результати виборів.

Кінець Twitter допису, 1

Перемогу Макбрайд святкує американська ЛГБТ-спільнота, яка вважає, що це досягнення допоможе захистити їхні права у США.

«Це є потужним свідченням зростаючого впливу трансгендерних лідерів у нашій політиці та дає надію незліченним транслюдям, які прагнуть до кращого майбутнього», — сказала Енніз Паркер, виконавчий директор Фонду перемоги ЛГБТ.

Сарі Макбрайд 30 років. Свого часу вона була стажеркою в адміністрації президента Барака Обами і увійшла в історію, коли у 2016 році під час національного з’їзду Демократичної партії стала першим відкритим трансгендером, який виступив на великому партійному заході.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.