Четверг, 25 апреля, 2024
Covid-19
13.11.2020

Одеса також не виконуватиме рішення уряду про «карантин вихідного дня»

Таким чином Одеса долучилася до низки інших українських міст, у яких місцева влада відмовилася втілювати у життя рішення Кабміну щодо «карантину вихідного дня».

В Одесі не планують упроваджувати»карантин вихідного дня», повідомляє DW з посиланням на секретаря оперативного штабу Одеської міської ради з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Олександра Тиховського.

«Станом на сьогодні на території міста Одеса зберігається «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки й поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19. Наразі обласна та міська комісії ТЕБ і НС не ухвалювали жодних рішень стосовно впровадження «карантину вихідного дня», — розповів Тиховський у коментарі, оприлюдненому на YouTube-каналі міськради, передає агенція «Інтерфакс-Україна».

«Одеса продовжує перебувати в «помаранчевій» зоні й дотримуватися усіх передбачених цим рівнем епіднебезпеки карантинних заходів. А саме обов’язково носити маски й користуватися дезінфекторами в громадських місцях, дотримуватися соціальної дистанції», — пояснив він.

Нагадаємо, раніше про критичне ставлення до рішення уряду про запровадження «карантину вихідного дня» заявили у містах Рівне, Черкаси, Мукачево, Слов’янськ та Львів. Міська влада цих міст охарактеризовала рішення уряду про карантин вихідного дня як «велику помилку», «дурницю» й «імітацію боротьби з коронавірусом».

«Карантин вихідного дня»
Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 11 листопада заявив, що в Україні з 14 листопада буде запроваджено «карантин вихідного дня», який попередньо діятиме до 30 листопада. За словами голови уряду, такий крок є «оптимальним форматом додаткових обмежень». Адже, за його словами, повного локдауну економіка країни не витримає.

Відповідно до нових карантинних обмежень в Україні з 00:00 суботи до 00:00 понеділка додатково до постійних обмежень буде заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, можлива тільки торгівля навинос. Прийом відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності, прийом відвідувачів суб’єктами господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування населення, окрім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60 відсотків площі яких визначені для торгівлі продуктами харчування, пальним, ліками та медвиробами, ветеринарними препаратами й кормами. Продовжуватимуть діяльність установи, що надають фінансові послуги та діяльність з інкасації, оператори поштового зв’язку й медичної практики, ветеринарної практики, діяльність автозаправних комплексів без зон харчування, з техобслуговування і ремонту транспортних засобів.

источник: dnepr.ua



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.