Четверг, 28 марта, 2024
Видео Новости
15.11.2020

У Мінську жорстко розігнали акцію протесту, багато затриманих

У Мінську в неділю силовики жорстко розігнали акцію протесту, багато затриманих.

Повідомляє Українська правда із посиланням на TUT.BY

Силовики оточили і розігнали людей на вулиці Червякова і на «Площі змін» у Мінську.

На «Площі змін» використовували світлошумові гранати. Після вибухів там залишилися люди, вони скандували «За що вбили Рому?».

Коли силовики зайшли на «Площу змін», люди спочатку не пропустили їх до меморіалу і відтіснили. Однак згодом силовики зі щитами оточили протестувальників.

Люди скандували «Один за всіх і всі за одного» і «Стоїмо». Буквально за пару хвилин силовики взяли площу в кільце. Люди стояли біля меморіалу. У дворі було близько 500 протестувальників, силовиків у рази більше.

Почалася зачистка. Десятки людей з «Площі змін» в Мінську повели до автозаків, деяких несли на руках.

Всього зачистка «Площі змін» зайняла 9 хвилин. Силовики зірвали плакати, які висіли на меморіалі. На площі не залишилося протестувальників, тільки силовики, які прибирають намети, плакати і квіти.

На вулиці Червякова також весь вільний простір зайнято силовиками і їх транспортом. Людей запихали в переповнені автозаки. Деяких били кийками.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.