Суббота, 20 апреля, 2024
Covid-19
15.11.2020

Вакцина від коронавірусу надійде в Україну в кінці першого кварталу 2021 року

За прогнозами Міністерства охорони здоров’я України вакцина від коронавірусу надійде в Україну в кінці першого кварталу 2021 року, повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«Реєстрація, за моїм відчуттям, повинна відбутися до нового року. Потім починається процес виробництва і поставки вакцин. Я думаю, реально ми отримаємо вакцину в кращому випадку в кінці першого кварталу», — розповів Степанов в ефірі програми «Хард з Влащенко» на телеканалі «Україна 24» в середу.

На думку міністра охорони здоров’я наразі жодна з вакцин від коронавірусу, над якими працюють багато світових фармацевтичних компаній, ще не пройшла третього етапу клінічних випробувань і не отримала реєстрацію.

Степанов нагадав, що Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX, у рамках якої повинна отримати 8 млн доз вакцини рівними траншами одразу після її реєстрації.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.