Пятница, 19 апреля, 2024
Новости
17.11.2020

Під Верховною Радою сталися сутички: поліція відтіснила мітингувальників

Учасники акції протесту під стінами ВР стали ламати огорожу, на що втрутилися поліцейські й відтіснили мітингувальників, повідомили в Нацполіції. Про це повідомляє DW

Під стінами Верховної Ради в центрі Києва, де триває акція протесту підприємців, у вівторок, 17 листопада, виникли сутички. За даними пресслужби поліції Києва, дехто з учасників акції почав ламати огорожу, щоб пройти на охоронювану територію поряд з парламентом.

«Щоб відновити правопорядок, правоохоронці негайно втрутилися в ситуацію та відтіснили мітингувальників. У результаті виникли короткотривалі сутички. Наразі затриманих немає. Інформація про потерпілих уточнюється», — йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці у Facebook.

Також правоохоронці зазначили, що діям кожного з учасників, які вдалися до провокацій і правопорушень, буде надано правову оцінку. «Поліцейські у межах своїх повноважень припинятимуть будь-які прояви порушення вимог чинного законодавства та притягуватимуть винних осіб до відповідальності», — додали в поліції. Раніше повідомлялося, що поліцейські затримали одного з учасників акції протесту під ВР за протиправні дії.

17 листопада у центрі Києва відбуваються дві акції. О 9:00 біля будівлі Кабінету Міністрів України розпочалася акція протесту за участю підприємців і представників бізнесу «Кабмін на карантин!» Організатори — об’єднання підприємців «Рада Міст Захист ФОП».

Дещо згодом — о 9:30 біля Верховної Ради розпочалася акція малих підприємців «Право на працю!» з вимогою скасувати карантинні обмеження для малого та мікробізнесу, а також ухвалити законопроекти №3853-1(2) та №3993, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування. Організатор акції — рух «SaveФОП», нагадує інформагенція «Інтерфакс-Україна».



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.