Суббота, 20 апреля, 2024
Covid-19
20.11.2020

ВООЗ не рекомендує застосовувати ремдесивір при COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я не рекомендує застосовувати ремдесивір при лікуванні хворих на COVID-19, оскільки не має доказів ефективності цих ліків. Про це пише DW.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) не рекомендує прописувати ремдесивір пацієнтам, госпіталізованим з  COVID-19, незалежно від їхнього стану. Як повідомила ВООЗ у п’ятницю, 20 листопада, її експерти не знайшли доказів того, що ці ліки покращують шанси на виживання пацієнтів або зменшують потребу у штучному вентилюванні легень.

Ще влітку ремдесивір привернув увагу світу, як потенційно ефективний засіб у боротьбі з COVID-19. Цей антивірусний препарат усе ще залишається одним з двох препаратів, які дозволено використовувати при лікуванні пацієнтів з COVID-19. Утім, масштабне дослідження ВООЗ (Solidarity Trial) продемонструвало минулого місяця, що ремдесивір має мінімальний або й жодного впливу на летальність або тривалість перебування в лікарнях пацієнтів з COVID-19.

Нагадаємо, що ремдесивір вживав президент США Дональд Трамп, коли заразився коронавірусом. Попередні дослідження демонстрували, що цей препарат пришвидшує одужання. На сьогодні його дозволено використовувати при лікуванні COVID-19 у понад 50 країнах. Ремдесивір був розроблений американською компанією Gilead для лікування лихоманки Ебола.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.