Пятница, 29 марта, 2024
Covid-19
25.11.2020

Шмигаль не виключає локдауну на зимові свята

Кабінет міністрів розглядає жорсткий карантин на новорічні й різдвяні свята як один із варіантів розвитку подій.  

Про це повідомляє Українська правда.

«Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв – зокрема, і до можливого введення карантину на зимові свята. Наразі вся країна в помаранчевій зоні і діє карантин вихідного дня – і це зважена альтернатива жорстким карантинним заходам і обмеженням…

Про введення більш жорстких заходів зараз не йдеться. Але ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня – період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати.

Уряд не приховує та говорить відкрито, що ми розробляємо план реагування на випадок погіршення станку в країні. Наші кроки мають бути зрозумілими та передбачуваними для людей та бізнесу. Тому ми ведемо діалоги, тісно співпрацюємо і спілкуємося з місцевою владою, міськими головами, бізнесом, аби спільно працювати оптимальну модель протиепідемічних заходів».

Шмигаль повідомив, що минулого тижня уряд розіслав опитування всім головам міст щодо того, які обмеження вони вважають найбільш доцільними та оптимальними. 

За його словами, в окремих містах завантаженість COVID-лікарень складає понад 90%, місць в окремих обласних центрах не вистачає – і людей везуть у районні лікарні.

При цьому прем’єр заявив про певне покращення ситуації з COVID в Україні після запровадження більш жорстких обмежень та карантину вихідного дня. Зокрема, стабілізувалася кількість хворих у COVID-лікарнях (не зростає вище 28 тисяч). 



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.