Пятница, 29 марта, 2024
Власть
25.11.2020

В Індонезії затримали українського блогера Орєшникова за запитом РФ, справа перебуває на контролі МЗС України

Справа українського блогера Михайла Орєшникова, затриманого в Індонезії за екстрадиційним запитом Росії, перебуває на особливому контролі посольства України в Індонезії та Міністерства закордонних справ України, заявили в МЗС.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«Згідно з інформацією посольства України в Індонезії, 6 листопада 2020 року в міжнародному аеропорту Сукарно-Хатта (м. Джакарта) за запитом національного центрального бюро Інтерполу МВС РФ було затримано Михайла Орєшникова. Згідно з попередніми даними, проти згаданого громадянина в Росії порушено кримінальну справу за обвинуваченням у завданні тілесних ушкоджень», — сказали агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі МЗС України в середу.

За інформацією МЗС, Орєшников юридично не оформив вихід із громадянства Російської Федерації. Наразі затриманий перебуває в головному управлінні поліції м. Джакарта й очікує підтвердження екстрадиційного запиту від російської сторони.

«23 листопада 2020 року посол України в Індонезії провів зустріч із керівництвом Національного центрального бюро Інтерполу в Індонезії, поінформував про випадки зловживання російською стороною інструментами Інтерполу для переслідування громадян за політично мотивованими обвинуваченнями і наголосив на необхідності неупередженого розгляду справи.

Дипломатична установа України також направила відповідну ноту до Міністерства закордонних справ Індонезії», — заявили в зовнішньополітичному відомстві України.

Зазначено, що український консул відвідав Михайла Орєшникова в місці тримання.

«Завдяки його сприянню затриманий провів телефонні розмови з рідними. Консул також передав засоби індивідуального захисту. Скарг щодо умов тримання або стану здоров’я затриманий не висловлював», — зазначили в міністерстві.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.