Пятница, 29 марта, 2024
Новости
25.11.2020

Відеофіксація на дорогах призвела до зменшення порушень — Аваков

З початку роботи системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху кількість постанов про порушення швидкості знизилася майже на 30 відсотків, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Про це повідомляє DW.

Система відеофіксації порушень ПДР
За п’ять місяців роботи системи автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР) кількість постанов про перевищення швидкості скоротилася майже на 30 відсотків, повідомив у середу, 25 листопада, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Маємо чітку тенденцію до зменшення порушень швидкісного режиму. Система працює!» — написав міністр у Twitter.

Також він повідомив, що до кінця 2020 року буде підготовлено до встановлення 220 камер, а у 2021 році планується встановлення ще 300 камер. На сьогодні в Україні встановлено і працюють 45 камер автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР.

Нагадаємо, що 25 листопада в Україні набула чинності низка змін до ПДР, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів. Так, якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння — і за його межами, то тепер всі вони повинні бути пристебнуті. Це правило зобов’язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні, а також нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати.

Велосипедистам відтепер дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів. А пішоходи обов’язково мають використовувати світловідбивальні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.