Пятница, 19 апреля, 2024
За границей
29.11.2020

Мінська міліція повідомляє про затримання на акціях протесту близько 250 осіб

Близько 250 осіб затримано в неділю на несанкціонованих акціях протесту в Мінську, йдеться в повідомленні на сайті ГУВС Мінміськвиконкому.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«За порушення законодавства про масові заходи на території Мінська затримано близько 250 громадян, щодо яких триває перевірка в рамках чинного законодавства», — поінформували в ГУВС.

За даними ГУВС, у неділю вдень «у різних районах столиці спробували зібратися невеликі групи громадян, які позначали себе незареєстрованою символікою і плакатами, що містять різні заклики».

«У деяких місцях присутні виходили на проїжджу частину (вул. Руссіянова, вул. Матусевича і інші місця), блокуючи при цьому рух учасників дорожнього руху та громадського транспорту. З метою безпеки громадян і учасників дорожнього руху співробітники міліції витіснили присутніх громадян з проїжджої частини», — розповіли в главку.

У повідомленні наголошується, що учасники несанкціонованих заходів неодноразово попереджали про неприпустимість протиправних дій, після чого найбільш активні особи були затримані.

У ГУВС повідомили, що протягом тижня співробітники міліції встановили особи понад 100 людей, які раніше брали участь в мітингах. Ці люди залучені до встановленої законом відповідальності, зокрема, кримінальної.

Міліція звернулася до громадян з проханням бути розсудливими і не реагувати на заклики до участі в несанкціонованих масових заходах, що розміщуються в різних інтернет-джерелах і месенджерах. «Крім того, звертаємо увагу на адміністративну і кримінальну відповідальність, передбачену за участь та організацію таких заходів», — наголошується в повідомленні ГУВС.

За останніми даними незареєстрованого в Білорусі правозахисного центру «Весна», всього в країні затримано 271 людину. Деяких вже відпустили з міліції.

Як повідомлялося, 29 листопада в білоруській столиці і деяких інших містах пройшли локальні акції протесту. Силовики не давали протестувальникам зібратися в великі колони, проводили затримання.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.