Пятница, 19 апреля, 2024
Covid-19
30.06.2020

Борис Джонсон: коронавірус — катастрофа для Британії

Про це повідомляє «Європейська правда«, посилаючись на агентство Reuters.

«Це було катастрофою. Давайте не будемо применшувати наші слова, я маю на увазі, що це був абсолютний кошмар для країни, і країна пережила глибокий шок», —  сказав Джонсон в ефірі Times Radio.

Він також заявив, що уряд розслідує питання, «що пішло не так і коли».

«Я цілком це розумію і ми це зробимо», — сказав Джонсон, маючи на увазі, що зараз не відповідний момент для проведення розслідування.

Внаслідок спалаху коронавірусу в Британії, за офіційними даними, загинули понад 43 тисячі людей — це найгірше число підтверджених летальних випадків в Європі. Реальне число смертей вочевидь вище.Нагадаємо,що сам Борис Джонсон перебував у реанімації через covid-19.

Він також заявив, що зараз настав час для «рузвельтівського підходу» для Великої Британії, посилаючись на програму колишнього президента США в 1930-х роках. Він пообіцяв інвестиції в інфраструктуру та освіту і технології, щоб відновити економіку. 

Незважаючи на похмурі економічні перспективи, Джонсон заявив, що було б помилкою повернутися до строгої політики економії попередніх консервативних урядів, які з 2010 року скорочували державні витрати, намагаючись знизити державний борг.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.