Вторник, 16 апреля, 2024
Здоровье
24.12.2020

Михайло Терентьєв: саме час приділити максимум уваги розвитку медичної інфраструктури

У Києві створять новий реабілітаційний центр для дітей

Початок створенню нового реабілітаційного центру для дітей на своєму засіданні поклало рішення постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, повідомляє «Київ 24».

Він має з’явитися на базі Київського міського будинку дитини «Берізка», повідомив голова комісії Михайло Терентьєв на свої сторінці у Фейсбук. Будинок дитини, а незабаром — реабілітаційний центр — знаходиться на вулиці Кубанської України, 4 у Деснянському районі Києва.

«Берізку» було засновано у 1979 році. Тут надавалася медична допомога дітям-сиротам та дітям, які залишились без піклування батьків. Медичний заклад займається реабілітацією хворих дітей, а також виховує дошкільнят за програмою дитячих садків.

Зараз, розповідає Михайло Тереньєв, будівля перебуває у поганому технічному стані. Відтак, заклад потребує реконструкції. А корпус фізичної та реабілітаційної медицини — прибудови. Після цього, стане можливим розширити обсяг медичних послуг для дітей. А сам заклад, упевнений голова комісії Київради, буде набагато комфортнішим і для маленьких пацієнтів і для персоналу.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.