Суббота, 20 апреля, 2024
Covid-19
30.06.2020

Денис Шмигаль: карантинні обмеження посилюватимуться при 60 хворих на 100 тис. населення

Прем’єр міністр України-Денис Шмигаль розповів про другу хвилю карантину та прокоментував можливі посилення заходів для ВВС України:

«Ми перейшли до моделі адаптивного карантину. В областях, де ситуація складніша, застосовуємо жорсткіші карантинні обмеження, це працює. Ми відповідально ставимось до послаблень. Ми не відпустили все до кінця, не дозволили масові заходи, не відкрили міжобласне сполучення з регіонами, де є стрімке зростання. Щоб не втратити економіку, від чого наслідки та жертви можуть бути більші, ніж при такому рівні захворюваності», — зазначив Денис Шмигаль.

Також він додав, що параметри кількості активних хворих на 100 тисяч населення ретельно контролюються. «Сьогодні він складає 50 людей на 100 тисяч. Ми зробили для себе ліміт у 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантинні обмеження вже на рівні країни і окремих областей», — наголосив він.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.