Пятница, 26 апреля, 2024
Киевские новости
11.02.2021

Віталій Кличко зняв з порядку денного питання про «Бабин Яр»

Хто вирішить долю скандального будівництва в Бабиному Яру
Скандал навколо будівництва меморіального центру в Бабиному Яру не вщухає.

У четвер, 11 лютого, на пленарному засіданні Київської міської ради, мер столиці Віталій Кличко зняв з порядку денного питання про передачу земельних ділянок в оренду Благодійній організації Фонд пам’яті «Бабин Яр». 


Про це повідомила у Facebook депутатка від партії «Удар» Юлія Лимар.
«Мер ухвалив рішення зняти це резонансне питання з порядку денного, і доручив прокомунікувати з громадою Києва таким чином, щоб вийти на підтримку більшості фракцій», – повідомила Лимар.

На місці земельних ділянок планувалося будівництво Меморіального центру Голокосту, проти якого виступили українські євреї.

За думкою єврейської громади, центр може стати зброєю для російської пропаганди, бо проект фінансується російськими мільярдерами.


Раніше члени постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин підтримали передачу організації трьох ділянок. Це питання викликало активні дискусії в багатьох фракціях. 


Вирішити, чи передавати ділянки в оренду, Київрада зможе на наступному пленарному засіданні.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.