Суббота, 20 апреля, 2024
Новости
03.07.2020

ДБР вилучили елементи зенітних ракетних комплексів у кількох бригадах ЗСУ

ДБР завдало нищівного удару по системі протиповітряної оборони України – у кількох зенітних ракетних бригадах ЗСУ, під Києвом та біля Криму, слідчі вилучили ключові елементи системи наведення на ціль зенітних ракетних комплексів.Повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил України.

«1 липня 2020 року у зенітну ракетну бригаду Повітряних Сил ЗС України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький. На підставі Ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С.Баєва, в межах кримінального провадження №62020240000000492, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супроводжуючу документацію.

Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення у закупівлі клістронів. Разом з тим, у згаданій постанові суду не йде мова про вилучення, а лише «про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів», — йдеться у повідомленні.

Такі ж дзеркальні процесуальні дії проводяться в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836). Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: Новости