Суббота, 20 апреля, 2024
Криминал
16.08.2021

Одеські митники під час сканування виявили майже 60 кг кокаїну в контейнерах з бананами

Партія бананів до порту Південний надійшла з 🇪🇨Еквадору.
За результатами сканування, проведеного одеськими митниками, у конструктивних порожнинах двох контейнерів було виявлено нехарактерне затемнення.

Під час огляду з’ясувалося, що в одному контейнері знаходилось 2, а в іншому – 48 брикетів з білою речовиною загальною вагою брутто майже 60 кг. Експрес-аналіз дав позитивну реакцію на кокаїн.

Цікава деталь: на обгорнуті скотчем пакунки зверху нанесено речовину, схожу на дьоготь, щоб наркотики не змогли унюхати собаки.

Успішна операція по блокуванню партії кокаїну, вартість якої на чорному ринку сягає 10 млн дол США, проведена одеськими митниками, представниками УСБУ в Одеській області та прикордонниками.

За даним фактом одеськими митниками направлено відповідне повідомлення до правоохоронних органів та складено протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Нагадаємо, тиждень тому одеські митники виявили теж 60 кг кокаїну в еквадорських бананах в порту Південний.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.