Пятница, 19 апреля, 2024
Новости
15.07.2020

У МВФ висловили занепокоєння щодо тиску на НБУ після розмови з Зеленським

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва виступила з заявою після телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 14 липня, повідомляє Радіо Свобода.

«Я провела сьогодні відкриту дискусію з президентом Володимиром Зеленським щодо занепокоєння щодо тиску на Національний банк України (НБУ)», – вказала Георгієва.

Вона назвала результати роботи НБУ за останні п’ять років «чіткою історією успіху для України».

«Незалежний центральний банк допомагає макроекономічній стабільності, підтримує довіру інвесторів та захищає фінансову систему – всі найважливіші передумови для інвестицій та зростання. Надійні політичні дії НБУ сприяли стабілізації економіки. Успішне очищення фінансового сектору, який був уражений шахрайством, також є заслугою наглядової роботи НБУ», – наголошує директорка-розпорядниця МВФ.

У фонді нагадали, що збереження незалежності НБУ «є вимогою відповідно до чинної програми, що підтримується МВФ». Георгієва «закликала президента Зеленського дотримуватися обґрунтованої грошово-кредитної та фінансової політики», ідеться в заяві.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.

Теги: Новости