Пятница, 29 марта, 2024
Covid-19
17.08.2021

В Україні зростає рівень захворюваності на COVID-19

Поточна ситуація залишається все ще контрольованою, але рівень госпіталізацій прискорюється і перевищує виписки на 25%. Навантаження на систему охорони здоров’я зростає через госпіталізації та збільшення розриву між госпіталізаціями і виписками.

«Наразі 19 із 25 регіонів України перебувають у фазі зростання захворюваності, при цьому 16 з них показують досить велике зростання. Це може бути і коливання навколо рівня плато, так і в деяких випадках початок індикації спалаху. Вже в 16 регіонах тижневе зростання рівня госпіталізацій становить від 18 до 80 осіб», — зауважили в Центрі економіки охорони здоров’я KSE.

Водночас Україна продовжує нарощувати темпи вакцинації: її поточні показники перевершують середньосвітові та європейські. За тиждень Україна вакцинує на рівні 1,5% населення. Але для досягнення максимальних показників в Європі необхідно прискорення темпів в 1,5-2 рази.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.