Пятница, 29 марта, 2024
Новости
20.07.2020

Байден випереджає Трампа

Ексвіцепрезидент США Джо Байден, який, як очікується, у листопаді боротиметься за президентство з Дональдом Трампом, випереджає чинного главу США на 13 процентних пунктів.

Про це свідчить останнє опитування Reuters/Ipsos, повідомляє «Європейська правда». 

В опитуванні, що було проведене 10-16 червня, 48% зареєстрованих виборців заявили, що підтримають Байдена на виборах 3 листопада.

Натомість теперішнього господаря Білого дому готові підтримати 35% респондентів. 

Відрив Байдена є найбільшим, який фіксували опитування Reuters/Ipsos, що проводяться від початку праймеріз Демократичної партії. 

Аналогічне опитування CNN, проведене раніше цього місяця, показало, що Байден випередив Трампа на 14 процентних пунктів серед зареєстрованих виборців.

Опитування Reuters/Ipsos також показало, що 57% дорослого населення США не схвалює роботу Трампа, в той час як лише 38% схвалює. Це найнижчий рейтинг схвалення Трампа з листопада.

Американці все більше критикують Трампа через відповідь на пандемію коронавірусу і протести проти жорстокості поліції, додає агентство. 



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: Новости